Nieuw logo voor gezond glutenvrij voedsel

14.06.2016 | Branchenieuws | 2261 keer bekeken
Nieuw logo voor gezond glutenvrij voedsel

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) is samen met de Wageningen Universiteit een campagne gestart voor gezonde glutenvrije producten. Een nieuw logo moet de consument duidelijk maken dat een product niet alleen glutenvrij is, maar ook minder zout, suiker en vet bevat. 

Glutenvrije producten zijn niet altijd even gezond in vergelijking met reguliere producten. De producten bevatten vaak meer suiker, vet, zout en weinig vezels. Consumenten met een glutenallergie, maar ook consumenten die om andere redenen kiezen om glutenvrij te eten, lopen daarom het risico meer ongezonde voedingsstoffen en te weinig vezels binnen te krijgen.

Nieuwe standaarden, opgesteld door de Wageningen Universiteit, moeten ervoor zorgen dat fabrikanten hun glutenvrije producten gezonder en vezelrijker maken. Producten die kans make op het logo zijn bijvoorbeeld brood, kant-en-klare maaltijden, ontbijtproducten en gezonde snacks. Het Good Gluten Free logo is binnenkort op de eerste producten in de winkels te vinden

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren