Nieuwe eisen voor EKO-keurmerk

25.01.2017 | Branchenieuws | 446 keer bekeken
Nieuwe eisen voor EKO-keurmerk

Stichting EKO-keurmerk komt met een nieuw biologisch keurmerk onder het thema: 'stappen verder met biologisch'. Als boeren, bedrijven, winkels of horeca aan dit keurmerk willen voldoen moeten zij ieder jaar twee duurzame stappen ondernemen. Het bekende vierkante EKO-keurmerk op de etiketten blijft overigens bestaan, schrijft EKO-keurmerk op de site. 

De nieuwe gekozen eisen voor het keurmerk zijn concreet en meetbaar. Het halen van die eisen is een onderdeel van het krijgen van het keurmerk. Als boeren, bedrijven, winkels of horeca het keurmerk willen krijgen moeten zij voldoen aan twaalf verschillende thema's, waaronder energiebesparing, verpakking en bodemvruchtbaarheid. 

Verder zijn voor winkels de duurzaamheidseisen uitgebreid. De winkels moesten al uit 90% biologische producten bestaan. Nu zijn er verdere eisen toegevoegd aan de verpakkingen, energie, sociale aspecten, gezondheid en terugdringen van voedselverspilling. De winkels kiezen vanaf heden ook elk jaar twee ontwikkelthema's.

Het EKO-keurmerk werd in 2011 ingevoerd en is te herkennen aan 'het groene blaadje'. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren