Nieuwe gids Modified Atmosphere Packaging (MAP)

11.11.2016 | Branchenieuws | 581 keer bekeken
Nieuwe gids Modified Atmosphere Packaging (MAP)

Er is een nieuwe versie van de gids voor gasverpakken onder beschermende atmosfeer (MAP) uitgebracht door Air Products. Het boekje is een gids, die door experts in samenwerking met onderzoekscentra over de hele wedstrijd is ontwikkeld. De gids geeft nieuwe informatie over de MAP-technologie, die als gevolg van de globalisering van de supply chain en de veranderingen in het consumentengedrag steeds meer toegepast wordt.

De nieuwe versie is geactualiseerd en bevat nieuwe informatie die nodig is voor het onder gas verpakken van veertien verschillende voedingscategorieën. Deze kunnen variëren van vlees, klant-en-klaar maaltijden, vis, verse pasta's, bakkerijproducten, zuivel en dranken tot en met fruit en groenten. In deze versie zijn vier nieuwe voedingscategorieën toegevoegd. Daarnaast is de inhoud van het boekje aangepast met de meest recente Europese richtlijnen, de lokale wet- en regelgeving en de laatste innovaties in de verpakkingsindustrie.

MAP-gasselector
In de gids wordt uitgelegd hoe de MAP-technologie werkt, welke gassen worden gebruikt en op welke manier ze toegepast en geleverd kunnen worden. Tevens bevat het boekje ook een MAP-gasselector waarmee de gebruiker de beste verpakkingsoplossing voor elk type product kan selecteren. Deze gasselector geeft ook tips over de opslagtemperaturen, de oorzaken van verspilling, houdbaarheidsperiode, bederf en mogelijke risico's voor voedselvergiftiging. Zo is bijvoorbeeld de houdbaarheid van rauw, rood vlees dat wordt verpakt, heel erg afhankelijk van de wijze waarop het vlees versneden is; als schijfjes of in de vorm van gehakt (6-8 dagen), als grotere stukken (3-4 weken) of in de vorm van worsten (12-21 dagen).

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren