Nieuwe uitdaging voor jong ontwerptalent: de BNO Packaging Talent Award

04.02.2014 | Beursnieuws | 772 keer bekeken

Om verpakkingsontwerp onder de aandacht te brengen bij studenten, jonge ontwerpers en marketeers is de BNO Packaging Talent Award gelanceerd. De jongste designprijs voor ontwerptalent is een initiatief van de top van de Nederlandse packaging designbureaus, verenigd in het Dutch Packaging Design Initiative binnen de BNO. In 2014 vindt de eerste editie plaats.

Uitdaging uit de praktijk van food en non-food
De BNO Packaging Talent Award werd op 31 januari 2014 aangekondigd tijdens VROAAM!, de landelijke carrièredag voor ontwerpers, fotografen en andere creatieven. Studenten en jonge ontwerpers uit de creatieve sector worden uitgedaagd om een concept te ontwikkelen voor een opdrachtgever uit de praktijk. Daarbij kunnen zij kiezen uit een briefing voor de verpakking van een product uit de food- en de non-foodsector.

Het ingezonden werk wordt beoordeeld door een vakkundige jury van creatieven en marketeers. De winnende ontwerpen worden beloond met een onderscheiding en een geldbedrag. En de winnaars staan een jaar lang te boek als de belofte van een jonge generatie packaging designtalent.
 
Jonge ontwerpers enthousiasmeren over packaging
Madeleine van Lennep, directeur BNO, wijst op het belang de aanstormende generatie designers te interesseren voor verpakkingsontwerp: "Packaging is een wezenlijke, alomtegenwoordige discipline binnen het ontwerpvak. De discipline komt desondanks nog niet aan de orde binnen het ontwerponderwijs in Nederland. Dat is een enorme gemiste kans, principieel en bekeken vanuit werkgelegenheid. Packaging designbureaus zijn gedwongen hun ontwerpers van elders te halen. Met de BNO Packaging Talent Award willen we de studenten wijzen op alle creatieve, uitdagende aspecten van verpakkings­ontwerp, maar ook de opleidingen doordringen van het belang van dit vakgebied."
 
De inschrijving start in maart. Alle informatie is dan te vinden op bno.nl/packagingtalent.

Geïnteresseerden kunnen zich echter nu al aanmelden via packagingtalent@bno.nl.

De prijsuitreiking staat gepland op 24 juni 2014.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren