'Nieuwe vacuümverpakking houdt champignons langer houdbaar'

25.01.2017 | Branchenieuws | 874 keer bekeken
'Nieuwe vacuümverpakking houdt champignons langer houdbaar'

Holfeld Plastics heeft een een nieuwe vacuümverpakking ontwikkeld die condensatie en oppervlaktespanning kan verminderen. Deze vacuümverpakking is geschikt voor het verpakken van onder andere champignons. 

De vacuümverpakking is gemaakt van het materiaal Hydrozrob H-PET. Dit materiaal garandeert dat het product beter houdbaar zou zijn dan de oude oorspronkelijke verpakking die bestaat uit r-PET. Tests hebben uitgewezen dat het materiaal H-PET meer vocht zou absorberen dan het materiaal PP, waar normaal gesproken champignons in verpakt worden, zegt Holfeld Plastics.

H-PET is gemaakt van koolstofarm materiaal dat stabiliteitsproblemen voorkomt. Tevens is het materiaal volledig recyclebaar. Een woordvoerder van Holfeld Plastics zegt dat de nieuwe verpakking beter tot zijn recht komt in het AGF-schap. "H-PET verpakkingen zijn even stevig als PET en voldoen dus aan het eisenpakket voor moderne verpakkingen."
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren