Nieuwste fabriek Coca Cola: geautomatiseerd magazijn en verpakkingslijn van 6 miljoen

28.06.2016 | Branchenieuws | 1203 keer bekeken
Nieuwste fabriek Coca Cola: geautomatiseerd magazijn en verpakkingslijn van 6 miljoen

Het duurt even, maar dan heb je ook wat: de nieuwe Coca Cola fabriek in Dongen (Noord-Brabant). Na drie jaar werd de fabriek die voor 90 miljoen euro verbouwd is gister geopend. Veel van de miljoenen zijn gestoken in een nieuw geautomatiseerd magazijn en een verpakkingslijn van zes miljoen euro.

In de Brabantse fabriek wordt zo'n 85 procent van alle Nederlandse frisdrank van het merk geproduceerd. De fabriek is zo ingericht dat er zo duurzaam en efficient mogelijk gewerkt kan worden. Een volledig geautomatiseerde lijn wast zo'n 55.000 flesjes per uur en vult ze daarna. Deze nieuwe lijn vervangt de oude uit 1987.

De_verbouwing_kostte_90_miljoen_euro_(FoVerder is er flink geïnvesteerd. in een nieuw magazijn: in totaal is 20 miljoen opgegaan an een highbay magazijn met 11 kranen en een repack-verpakkingslijn. Er is in totaal een capaciteit van 36.600 pallets.

Verpakkingslijn
Een van de paradepaardjes uit de fabriek is de nieuwe verpakkingslijn van 6 miljoen euro. In totaal staan er tien lijnen in de fabriek. Op deze lijn worden samengestelde ‘bonte’ pallets gemaakt en halve pallets samengesteld met robots. De andere verpakkingslijnen zijn 'slechts' in staat volle pallets met een soort frisdrank te verwerken.

De_verbouwing_kostte_90_miljoen_euro_(Fo

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren