Nog steeds veel verpakkingen met giftige stoffen op de markt

18.07.2016 | Branchenieuws | 719 keer bekeken
Nog steeds veel verpakkingen met giftige stoffen op de markt

De waarschuwingen rondom giftige stoffen in verpakkingen waren het afgelopen half jaar niet van de lucht, maar volgens voedselorganisatie Foodwatch is er nog te weinig veranderd.

De olieresten die aangetroffen werden in verpakkingen van gerecycled karton tijdens onderzoek van de voedselwaakhond kunnen in grote hoeveelheden kanker veroorzaken. Een half jaar geleden zaten in 43 procent van de geteste verpakkingen de kankerverwekkende olieresten. 

In dat half jaar viel Foodwatch over verschillende verpakkingen die niet werden aangepast, waaronder die van Heinz. Een half jaar geleden riep minister Schipper supermarkten op om hun verantwoordelijkheid te nemen, maar dat is volgens Foodwatch niet gedaan. 

Eerder pleitte Schippers zelf al voor wetgeving rondom schadelijke stoffen in verpakkingen, maar ook deze zijn er nog niet. "In een aantal huismerken van supermarkten als Albert Heijn, Aldi, Lidl en Jumbo zijn de gevaarlijke stoffen opnieuw aangetroffen", zegt een woordvoerder van Foodwatch. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren