Nominaties BNO Packaging Talent Award 2016 bekend

17.10.2016 | Branchenieuws | 1091 keer bekeken
Nominaties BNO Packaging Talent Award 2016 bekend

Vijf jonge ontwerpers en ontwerpstudenten zijn genomineerd voor de BNO Packaging Talent Award 2016. Zij ontwierpen een verpakkingslijn voor het nieuwe broodbeleg en/of de vegetarische rookworst van De Vegetarische Slager.

De Award is in 2014 in het leven geroepen om de verpakkingsindustrie meer onder de aandacht te krijgen bij jonge designers. En dat lukt aardig: de jury is verheugd over de toename van het aantal inzendingen dit jaar. Uiteindelijk zijn er 33 ontwerpvoorstellen ontvangen en gejureerd; meer dan 70 studenten en jonge ontwerpers waren geïnteresseerd om deel te nemen.

De ontwerpen werden gemaakt voor De Vegetarische Slager, een bedrijf dat plantaardige vleesreplica’s op de markt brengt die bijna niet van echt vlees te onderscheiden zijn. Er is volgens de jury doorgaans gekozen voor traditionele verpakkingsconcepten: “Wellicht is die keuze te verklaren uit de opdracht dat de verpakking van de producten van de vegetarische slager moeten kunnen wedijveren met originele vleesproducten in het schap.”

De uitreiking van de BNO Packaging Talent Award 2016 vindt plaats tijdens het event SUPERFAST, een jaarlijks terugkerend event op het gebied van design, innovatie en packaging. Dat vindt op 28 oktober 2016 plaats in Natlab Eindhoven. Twee van de genomineerden winnen een prijs. De overige drie genomineerde inzendingen ontvangen een eervolle vermelding. De jonge ontwerpers kunnen €1.500 winnen met de wedstrijd.

De nominaties van 2014 waren ook bijzonder. 

UPDATE: Sean Valies ging er met de prijs vandoor. Luna Voet werd tweede.

Daisy van der Genugten (AKV | St. Joost academie, Den Bosch)

Daisy-van-der-genugten_2.jpg

Jasper Joris (Brand & Packaging Design, LUCA Gent, België)

Jasper-joris.png

Laura Voet (AKV St. Joost, Den Bosch)

Laura-Voet.jpg

Luna den Hoed (Grafisch Lyceum, Utrecht)

Luna-den-hoed.png

Sean Valies (Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag)

Sean-Valies.jpg

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren