NVC ledendag met als thema 3D printen en verpakken

11.11.2014 | Beursnieuws | 1239 keer bekeken

Het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) organiseert op donderdagmiddag 27 november hun Algemene Ledenvergadering in het Museum of the Image (MOTI) in Breda. Thema van de middag is 3D printen.

3D printen in de verpakkingssector

Volgens ABN AMRO is 2014 het jaar van de 3D-printer en dat was ook op de Macropak te zien. In de verpakkingssector wordt de 3D printer op dit moment vooral ingezet om prototypes te fabriceren. Daardoor kan de 'time-to-market' voor nieuwe producten significant verkort worden. Kortom: de 3D printer is in de verpakkingssector een hot item.

De Huishoudelijke Vergadering begint om 14.00 uur en is alleen toegankelijk voor NVC-leden. Het Openbare Deel begint om 16.00 uur en staat in het teken van de Verbeelding in Verpakken. Vragen waarover gediscussieerd zal worden zijn onder meer: Welke invloed zal 3D printen hebben op het verpakken van producten, het maken van prototypes van verpakkingen en de ontwikkeling van transportverpakkingen in de logistiek?

Jezelf 3D printen

Iedere deelnemer kan zich laten scannen en ontvangt dan na afloop gratis een 3D-geprinte buste (‘mini-me’) van zichzelf om mee naar huis te nemen. ’s Avonds is een exclusieve museumrondleiding georganiseerd, gevolgd door een uniek Walking Dinner in de MOTI expositieruimtes. Registreren voor het evenement kan op de website van het NVC. De inschrijving sluit 20 november. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren