NVWA verscherpt controle op e-commerce en etiketten

09.09.2015 | Branchenieuws | 798 keer bekeken

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) start dit najaar met extra controles op naleving van de nieuwe regels voor etiketten en webwinkels. 

De regels, die 13 december vorig jaar aangepast werden, schrijven voor dat de weergave van allergene stoffen en de lettergrootte op etiketten aangepast moest worden. De veranderde Europese wetgeving is bedoeld om etiketten beter leesbaar te maken. Ook de informatievoorziening bij verkoop op afstand, zoals in webwinkels, veranderde.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft aan dat het gebruikelijk is bij nieuwe wetgeving niet direct na invoering te gaan sanctioneren. Vanaf dit najaar zullen wel extra controles worden uitgevoerd.

Grote letters op etiket
Alle verplichte informatie op het etiket moet in een lettergrootte van 1,2 mm zijn. NPN heeft met anderen kunnen bewerkstelligen dat voor kleine verpakkingen een iets kleinere, maar leesbare letter mag worden gebruikt.

Allergenen duidelijker herkenbaar
Gluten, melk, noten en andere allergene stoffen moeten extra duidelijk worden weergegeven in de lijst met ingrediënten.

Webshops
Veel webshops moeten door deze nieuwe regels meer informatie geven dan voorheen gebeurde. Consumenten moeten vóór aanschaf van een product alle informatie kunnen inzien die ze in de winkel ook zouden zien. Bijvoorbeeld de ingrediënten, hoeveelheden en specifieke meldingen over de samenstelling en het gebruik van het product.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren