Oerlemans Plastics werkt aan biobased kunststof folieverpakking

15.02.2016 | Branchenieuws | 596 keer bekeken
Oerlemans Plastics werkt aan biobased kunststof folieverpakking

Het Nederlandse Oerlemans Plastics, het Duitse FKuR Kunststoff, en het Zweedse BK Pac hebben de handen ineen geslagen om de toepassing van biogebaseerde kunststoffen in duurzame folieverpakkingen voor voedsel een flinke impuls te geven. 

Op deze manier willen ze natuurlijke hulpbronnen behouden en het gebruik van broeikasgassen terugdringen. De drie bedrijven werken nauw samen in een grensoverschrijdend project, waarbij bioplasticsbedrijf FKuR als distributeur de door wereldleidende Braziliaanse biopolymeerproducent Braskem geproduceerde Green PE aanlevert, dat gebruikt wordt om de folie te produceren. Deze op suikerriet gebaseerde polyethyleen is 100% recyclebaar en draagt bij aan het terugdringen van de impact van broeikasgassen op het milieu. 

Door het gebruik van hernieuwbare materialen wordt tot 2,15 ton atmosferisch CO2 gebonden per ton groene PE. En omdat deze kunststof niet bioafbreekbaar is, blijft deze CO2 gedurende de gehele levenscyclus van het product opgeslagen. 

Flexibel folie
In een volgende stap zal Oerlemans Plastics op de twee productielocaties in Genderen en Giessen de door FKuR geleverde bio-based PE van Braskem toepassen in de productie van hoogwaardige flexibele folies. Dankzij de uitgebreide productiefaciliteiten biedt Oerlemans Plastics alle mogelijke verwerkingsprocessen, van extrusie tot en met bedrukken en conversie. 

De bedrukte en geperforeerde folies gemaakt van Green PE worden geleverd aan de Scandinavische distributeur BK Pac, die gespecialiseerd is in verpakkingsmaterialen, waaronder folies, netten en verpakkingstrays voor groenten, fruit, vlees en andere voedselproducten. BK Pac is een bedrijf dat lokaal veel zaken doet, en derhalve goed bekend is met de eisen van de klanten en de markt. Hierdoor kan veel waardevolle informatie worden teruggekoppeld naar de waardeketen, die gebruikt kan worden voor verdere ontwikkeling en innovatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren