Omzet beschermende verpakkingsmarkt stijgt fors tot 2026

10.04.2017 | Branchenieuws | 512 keer bekeken
Omzet beschermende verpakkingsmarkt stijgt fors tot 2026

Uit een recent rapport van Future Market Insights blijkt dat de wereldwijde beschermende verpakkingsmarkt hard groeit. Anno 2017 is de waarde van de markt zo'n 25 miljard dollar. Men verwacht dat in 2026 de waarde bijna is verdubbeld tot 42 miljard dollar. De wereldwijde beschermende verpakkingsmarkt zal jaarlijks groeien met 5,3 procent.

Vooral de behoefte aan opblaasbare verpakkingen draagt bij aan de harde stijging. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door de alsmaar stijgende e-commerce. Ook kiest de industrie er steeds vaker voor om op papier gebaseerde verpakkingen te kiezen. 

Blokkeren en vastzetten, demping, isolatie, verpakken en opvulling worden mondiaal gezien als de belangrijkste verpakkingsfuncties in de markt. Bijna een derde van de totale marktwaarde voor de aankomende tien jaar wordt gevuld door opvulling voor verpakkingen. In het rapport beschrijven de schrijvers dat als gevolg hiervan het gebruik van papier en kunststoffen tot 2026 zal toenemen.

Neopost speelde al in op die behoefte. Zij lanceerden de CVP 500, waarmee zij de Logistica Award 2015 wonnen. De CVP 500 is een verpakkingsmachine die automatisch dozen van elk willekeurig formaat kan snijden en vouwen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren