Onderzoek: consument bereid meer te betalen door duurzame verpakking

29.07.2016 | Branchenieuws | 1143 keer bekeken
Onderzoek: consument bereid meer te betalen door duurzame verpakking

Consumenten geloven dat voedsel van een betere kwaliteit is als de verpakking er milieuvriendelijk uit ziet en zijn om diezelfde reden bereid om meer te betalen voor het product. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Delft. 

De studie, die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift Food Quality and Preference liet mensen kijken naar alledaagse voedselproducten in verpakkingen die er duurzaam en niet-duurzaam uitzagen.

De uitkomst was opmerkelijk: producten die verpakt werden in verpakkingen die er 'groen' uitzagen, werden beoordeeld als gezonder en verser dan die in een niet-duurzame verpakking.

Kosten
Waar eerder onderzoeken zich voornamelijk focuste op de manier waarop consumenten naar duurzame verpakkingen kijken, werd er nu ook een relatie gelegd met hoeveel consumenten voor deze producten over zouden hebben: producten die er duurzaam uitzien, kunnen rekenen op een groter aankoopbedrag.

"Productkwaliteit is een belangrijke factor als het gaat om de competitie in het winkelschap," zegt onderzoekster Lise Magnier van de Universiteit Delft. "Die kwaliteit kan de marktwaarde flink verhogen, waarbij het bekend is dat consumenten daar ook daadwerkelijk meer voor willen betalen. Ons onderzoek wijst uit dat duurzaamheid in verband wordt gebracht met die kwaliteit waar consumenten meer voor bereid zijn te betalen.

Eerder onderzoek toonde deze maand al aan dat groene verpakkingen gezien worden als gezonder en milieuvriendelijker - behalve door health freaks.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren