Onderzoek: consument wil minder verpakkingsmateriaal

23.06.2015 | Branchenieuws | 1014 keer bekeken

Consumenten die hun voedingswaren in de supermarkt kopen zouden minder verpakkingsmaterialen willen zien. Dat blijkt uit onderzoek van de EMFI Business School in opdracht van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandelen.

Andere aandachtspunten zijn het ondersteunen van lokale initiatieven en het aanbod van regionale producten. Het CBL, dat de belangen van de supermarktbranch en foodservicebedrijven in Nederland behartigt, houdt ieder jaar een onderzoek onder supermarktconsumenten.

Uit het onderzoek sprak het CBL de verwachting uit dat de omzet van Nederlandse supermarkten verder zullen stijgen. Vorig jaar behaalden de supermarkten een omzet van 34,3 miljard euro, een lichte stijging van 0,3% ten opzichte van 2013. In de afgelopen vijf maanden behaalden de supermarkten al 2,3% meer omzet.

Ook de tevredenheid onder consumenten nam toe. Van de shoppers is 76% ook positief tot zeer positief over de supermarkt. Consumenten zijn bovendien loyale klanten: bij negatieve berichtgeving over zijn supermarkt, switcht slechts 13% van winkel.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren