Onderzoek: veel onduidelijkheid over beste manier om voedsel te bewaren

24.08.2016 | Branchenieuws | 1026 keer bekeken
Onderzoek: veel onduidelijkheid over beste manier om voedsel te bewaren

Voor veel Nederlanders is het onduidelijk hoe zij hun voedsel het beste kunnen bewaren. Vooral hoe lang voedsel houdbaar is en waar voedsel het best opgeborgen kan worden is niet duidelijk. 

Dat blijkt uit onderzoek dat in augustus 2016 in opdracht van Albert Heijn door Kien Onderzoek werd uitgevoerd onder 1.033 Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar. Vooral ouderen van 60 jaar of ouder weten vaak niet waar ze voedsel moeten opbergen. De meest twijfelachtige producten zijn vlees, kliekjes en groenten. 

Wieke van der Vossen-Wijmenga, expert voedselveiligheid bij het Voedingscentrum: "Het op een verkeerde manier bewaren is een veelgenoemde reden waarom consumenten eten weggooien. Met een paar handige bewaartips kun je eten net iets langer en ook veilig bewaren. De verpakking zou hier een belangrijke rol in kunnen spelen. Het Voedingscentrum introduceert in ieder geval een sticker waardoor duidelijk moet worden of producten in de koelkast moeten of niet. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren