Onderzoekers testen nieuwe verpakking die miljoenen moet opleveren

09.01.2017 | Branchenieuws | 438 keer bekeken
Onderzoekers testen nieuwe verpakking die miljoenen moet opleveren

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zijn bezig met het testen van een nieuwe verpakking voor de verscheping van voedselhulp. Elk jaar gaan er tonnen aan hulpgoederen verloren door vocht of insecten. De nieuwe verpakking moet dat tegengaan. 

Het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) verscheept elk jaar voedsel ter waarde van 1 miljard dollar naar landen die het nodig hebben. Volgens het USAID gaat er jaarlijks ongeveer 1 procent van de voedsel verloren. 

Daarom is MIT al tijden bezig met het veranderen van de klassieke verpakking van droge voedingsproducten. Technologen hebben al tests uitgevoerd met alternatieve verpakkingen en nieuwe containers.

Nieuwe verpakking
De meest voorkomende verpakkingen zijn de papieren of geweven polypropyleen verpakkingen.  “De nieuwe verpakkingen bevatten chemische bestanddelen die insecten belemmeren om zich voort te planten en die vocht veel beter buiten houden," zegt onderzoek Mark Brennan van Massachusetts Institute of Technology. "Zelfs al spreken we hier maar over een paar procenten winst van voedselhulp, in cijfers gaat het jaarlijks over heel veel geld.”

Brennan hoopt dat de nieuwe verpakkingen werken zodat er met de miljoenen dollars die nu verspild worden, extra gezinnen in nood geholpen kunnen worden. “De hulp wordt ook zo meer rendabel voor de landen die voedsel krijgen,” sluit Brennan af. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren