Onderzoekers van het MIT-instituut bedenken nieuwe coating

01.03.2017 | Branchenieuws | 402 keer bekeken
Onderzoekers van het MIT-instituut bedenken nieuwe coating

Onderzoekers van het MIT-instituut in Massachusetts hebben een speciale coating ontworpen waarmee voedselverspilling zou kunnen worden tegengegaan. Ze bedachten een nieuwe coating, zodat de ketchup aan de binnenkant van de fles er makkelijker uit zou kunnen glijden.

Volgens professor Kripa Varanasi zegt tegen de BBC dat de nieuwe technologie honderd procent veilig is en dat het laagje bij elk product anders kan zijn. "Dat kan omdat het samengesteld is uit vloeistof en vaste materie. Dus bij eten kan je bijvoorbeeld een binnenkant maken met eetbare materie, zodat je het effectief kan opeten."

Medebedenker David Smith onderstreept een nog groter voordeel. Volgens de professor van het MIT-instituut worden er jaarlijks zo'n 750 miljoen liter eten verspild. Dit komt omdat consumenten het niet behoorlijk uit de verpakking krijgen. "De nieuwe technologie kan het voedselverspilling van de consument drastisch verminderen. Bovendien kunnen bedrijven het ook op oneindig veel andere producten toepassen, van tandpasta of shampoo tot lijm en verf."

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren