Op maat verpakken en bedrukken met inpakmachine 'Cartonwrap'

02.12.2016 | Branchenieuws | 1080 keer bekeken
Op maat verpakken en bedrukken met inpakmachine 'Cartonwrap'

Het Nederlandse bedrijf Active Ants schaft als eerste een inpakmachine aan die verpakkingen bedrukt en tegelijkertijd ook verpakt. De inpakmachine genaamd de 'Cartonwrap' bedrukt het logo van tachtig aangesloten webwinkels en maakt verpakkingen op maat voor hun verzending. 

De Cartonwrap is ook de eerste machine die full colour bedrukt over een band van twintig centimeter. Active Ants hoopt de Cartonwrap al in te kunnen zetten tijdens de aankomende feestdagen in december.

Busstukken
'De machine is aan een steile opmars bezig in de wereld doordat hij dozen vouwt op maat rond producten,' vertelt mede-eigenaar Jeroen Dekker aan Twinkle. Dit betekent dat kleinere producten een doos krijgen die beter bij het formaat passen. Zo voorkomt je te grote dozen bij kleine artikelen. Tevens kan de Cartonwrap verpakkingen maken die ook door de brievenbus passen, dat zijn zogenaamde busstukken. Dekker: 'Zeker in Nederland is dit belangrijk, omdat de verzendkosten voor busstukken veel lager zijn dan grote pakketjes."

Duizend per uur
Dekker verwacht dat de Cartonwrap duizend pakjes per uur kan maken. Met de hand worden normaal gesproken maar dertig pakketjes puur uur gemaakt. Dat is een forse capaciteitsverbetering en zo hoopt Antive Ant  de kosten te kunnen reduceren.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren