Op maat verpakken voor MKB

14.12.2016 | Branchenieuws | 589 keer bekeken
Op maat verpakken voor MKB

Een te grote doos voor je internetaankopen is een ergernis van veel consumenten. Daarnaast is het zonde van het verpakkingsmateriaal en slecht voor het milieu. Volgens het bedrijf Fit Things, een start-up uit België, kan het verpakken efficiënter. Zij komen met een compacte machine die pakketten op maat maakt door ze uit karton te snijden.

Te grote verpakkingen zorgen volgens de eigenaren van de Fit Things tot te veel afval omdat veertig procent van de pakketten uit lucht bestaat. Daarnaast passen er meer pakketten in één vrachtwagen als deze op maat worden gemaakt, waardoor compacte verpakkingen ook transportkosten kunnen besparen.

Steeds meer dozen
De Belgen hebben hun machine de Slimbox genoemd. Zij spelen met de ontwikkeling in op de sterke groei van het aantal pakketten. Zeker met de feestdagen is het aantal internetaankopen uitermate hoog. De ontwikkelaars willen daarom ook niet het aantal pakketten laten verminderen, maar alleen het formaat van de pakketten aanpassen en openen de aanval op de loze ruimte.

Hoe dan?
Gebruikers van de Slimbox kunnen het product dat ze willen versturen meten door middel van een kartonnen hulpmiddel. De afmetingen worden vervolgens in een app gezet die communiceert met de machine. Vervolgens gaat er een kartonnen strook in de Slimbox die het juiste formaat in het karton snijdt en de vouwranden aanbrengt. De gebruiker vouwt er zelf een doos van en verstuurt het pakket.

Niet de eerste
De Belgische machine is niet uniek, volgens de bedenkers zijn andere varianten, die onder meer door Bol.com worden gebruikt, duurder en complexer. Fit Things richt zich daarom op het MKB. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren