Oproep verpakkingsbranche: investeer in Europese kunststofproductie

10.06.2015 | Branchenieuws | 746 keer bekeken

Vier grote Europese verpakkingorganisaties hebben opgeroepen om meer te investeren in de Europese productie van kunststoffen. De oproep ging uit naar Europese grondstofproducenten.

De brancheorganisaties die deze oproep deden zijn niet de minsten: Elipso is de grootste nationale brancheorganisatie van Frankrijk, evenals IK dat van Duitsland is. BPF en PAFA namen namens het Verenigd Koninkrijk deel aan de oproep.

Nu de levering van granulaat steeds meer problemen oplevert, de levering van PE en PP steeds vaker hapert en de prijzen van etheen en polymeer steeds sneller stijgen, is het volgens de brancheorganisaties van belang om grondstoffen dichterbij huis te zoeken. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat de leveringscondities weer normaal zullen worden, iets wat volgens de vier organisaties van groot belang is voor het herstel. Zij voorspellen dat de verpakkingsindustrie het vertrouwen van haar klanten verliest, die op hun beurt op zoek zullen gaan naar alternatieve materialen voor hun producten.

Azië
Bekend is dat polymeerfabrikanten steeds meer investeren in snel groeiende markten als Azië en Noord-Amerika. De Europese markt zal hierdoor met oudere fabrieken gevoeliger zijn voor storingen en vaker worden gecontroleerd voor goed onderhoud. De verpakkingsindustrie neemt ongeveer een derde van het Europese polymeergebruik voor haar rekening. Door nieuwe investeringen zal de markt sterker blijven volgens de vier brancheorganisaties.

Europa loopt volgens de brancheorganisaties voorop op het gebied van technologie, afvalverwerking en recycling. Deze positie kan nieuwe investeringen aantrekken, wat noodzakelijk is om dit te behouden.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren