Opvallend: verpakkingen als CV

13.08.2014 | Branchenieuws | 2809 keer bekeken

Dat verpakkingen multifunctioneel kunnen zijn wisten we natuurlijk al, zo zijn interactieve verpakkingen op dit moment erg populair. Maar tegenwoordig worden steeds meer verpakkingen ook gebruikt als CV. Vooral in de creatieve sectoren worden CV’s als verpakkingen vormgegeven. Laat u inspireren door deze bijzondere voorbeelden.

In Canada bedacht een grafisch ontwerper genaamd Brennan Gleason een originele manier om meer opdrachten te werven. Gleason is in zijn vrije tijd hobbybrouwer en had net een grote hoeveelheid bier gebrouwen. Hij besloot om het bier ‘Gleason Résum-ale’ te noemen en zijn cv op de verpakking te plakken. Van de flesjes heeft hij een soort portfolio gemaakt door deze te versieren met zijn eigen grafische kunsten. De biertjes zijn verstuurd naar potentiele werkgevers.

Een ander voorbeeld waar een verpakking als CV dient, is het creatieve lego CV. Hier heeft iemand een lego verpakking ontworpen met de onderdelen van een CV erop. Op het lego doosje staan bijvoorbeeld vaardigheden en studies en in plaats van een foto heeft de sollicitant een lego poppetje van haarzelf in sollicitatiekleding gemaakt.  Daarnaast is elk doosje aangepast aan de kleuren van de organisatie waar ze naartoe gestuurd wordt. 

Tot slot kan ook een melkpak als cv fungeren. Bij dit voorbeeld wordt op de voorkant van het pak de functie van de sollicitant weergeven. Onder ingrediënten staan zijn vaardigheden. Verder staat er ,net als bij een normaal cv, ook een tekst over de sollicitant zelf op het pak. Het idee is erg vindingrijk, het is alleen de vraag of het pak ook echt kan worden gebruikt…

Een verpakking als CV is erg origineel en helpt u om op te vallen, maar hou wel de functie van uw cv en de functie waar u op solliciteert in uw achterhoofd. Bij creatieve beroepen en in de verpakkingsbranche zullen bovenstaande voorbeelden zeker succes hebben, maar bij bepaalde beroepen doet u er verstandiger aan een wat minder spectaculair CV op te sturen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren