Out-Of-Home verpakkingsmarkt groeit naar 6 miljard euro in 2020

08.05.2017 | Branchenieuws | 758 keer bekeken
Out-Of-Home verpakkingsmarkt groeit naar 6 miljard euro in 2020

Uit het onderzoek “Europese Out-Of-Home verpakkingstrends tot 2022” blijkt dat de OOH verpakkingsmarkt tot 2020 met zes procent zal groeien naar zes miljard euro. Dat maakte papierproducent Asia Pulp & Paper (APP)  bekend tijdens Interpack in Düsseldorf.

Het thuis laten bezorgen van maaltijden wordt steeds populairder. In Nederland doen afhaal en bezorgservices het inmiddels zelfs beter dan reguliere restaurants. Bedrijven zoals Deliveroo en Foodora bieden consumenten de mogelijkheid om niet alleen een snelle hap te bestellen maar ze bezorgen zelfs maaltijden van sterrenrestaurants aan huis.

De groei in bezorgservices zorgt voor een stijgende vraag naar goede verpakkingen voor de fast casual en restaurantmarkt. Het biedt ondernemers kansen om te investeren in hoogwaardige en luxe verpakkingen die een restaurantervaring naar de mensen thuis brengen.

Volgens het Smithers Pira onderzoek “Europese Out-Of-Home verpakkingstrends tot 2022” zal deze nieuwe markt in West-Europa met 2.8% groeien. Oost-Europa groeit met 3% per jaar sneller dan andere landen. Dit komt door stijgende consumptie en inkomens in vergelijking tot verzadigde markten in het Westen. In Nederland heeft de OOH markt een omvang van €292 miljoen en zal met 1.5% groeien naar €312 miljoen in 2020.

“Disrupties in de bezorgmarkt zoals Foodora leiden tot kansen voor de Europese verpakkingsmarkt. Restaurants en fastfood ketens zoeken hoogwaardige en luxe verpakkingen die een restaurantervaring naar de mensen thuis brengen. Verpakkingsfabrikanten kunnen door een samenwerking met de food sector profiteren van deze groei”, aldus Liz Wilks, Director Sustainability & Stakeholder Engagement Europe van Asia Pulp and Paper Group.

John Nelson van Smithers Pira benadrukt: “Het onderzoek laat zien dat papier en verpakkingen nog steeds toegevoegde waarde hebben en een belangrijke rol spelen in wereldwijde trends zoals de groei in nieuwe bezorgservices.”

Afbeelding: Graphical_Bank / Shutterstock.com

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren