'Overheden kiezen vaak voor de gemakkelijke weg'

26.01.2017 | Branchenieuws | 1397 keer bekeken
'Overheden kiezen vaak voor de gemakkelijke weg'

De Britse politicus en klimaatactivist John Gummer heeft tijdens het jaarlijkse seminar van Foodservice Packaging gezegd dat de voedselverpakkingsindustrie een opmerkelijke kans heeft op innovatie. "Men moet actie ondernemen om te voorkomen dat regeringen worden verleid om de verkeerde beslissingen te nemen", citeert Plastics in Packaging John Gummer.

Gummer, ook wel bekend als The Lord Deben, zei volgens Plastics in Packaging dat de vraag naar efficiëntere verpakkingen en herbruikbare en recyclebare verpakkingen vanuit het publiek groeit.

Gummer verwijt overheden vaak voor de gemakkelijke weg te kiezen. Het is volgens hem van groot belang dat de sector dit erkent, en actie onderneemt om problemen op de politieke agenda te zetten. Hij suggereert dat de sector tevens werkbare oplossingen voor de problemen opperen.

Tijdens een debat dat later plaatsvond, was een aantal afgevaardigden en sprekers het erover eens dat meer communicatie nodig is om de rol van verpakkingen in het behoud en de bescherming van voedsel en het voorkomen van nog grotere voedselverspilling noodzakelijk is. Tevens werd onderschreven dat de kracht van de consument niet onderschat moet worden wanneer ze boos zijn over iets zoals verpakkingen. 
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren