Owens-Illinois en Jopen Bier ontwerpen samen bierfles

28.02.2017 | Branchenieuws | 459 keer bekeken
Owens-Illinois en Jopen Bier ontwerpen samen bierfles

De bekende producent van glasverpakkingen Owens-Illinois ontwierp samen met bierbrouwerij Jopen een nieuwe look voor de 33cl bierfles. Jopen Bier wil zich met een eigen flesontwerp onderscheiden op de opkomende markt van craft beer. Jopen Mooie Nel IPA is het eerste Jopenbier dat in een nieuw jasje wordt gestoken. 

“We zijn er trots op de eerste Nederlandse craft brewer te zijn met een eigen, unieke fles”, zegt Lydian Zoetman, commercieel directeur bij Jopen Bier in een persbericht. Volgens haar heeft Owens-Illinois de tegenstelling tussen het historische en moderne karakter van Jopen perfect vertaald naar het design van de nieuwe fles. "Jopen is ontstaan uit de rijke brouwhistorie van Haarlem. Een deel van de receptuur van onze bieren is gebaseerd op oude Haarlemse recepten. Daarnaast creëren we ook originele craft bieren naar innovatieve recepten. We experimenteren met bierstijlen en verrassende ingrediënten.”

Steven Klencke, Container Designer bij Owens-Illinois laat weten val het begin af an nauw betrokken te zijn geweest bij het designproces. De vorm van het flesje van de 33cl fles is geïnspireerd op historische houten vaten waarnaar het merk verwijst. 'We hebben dat gegeven in een modern jasje gestoken en verder Haarlem en Holland als embossing in de flessenhals verwerkt. Het resultaat is een opvallende, eigentijdse fles", zegt Klencke. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren