Pack2Go Europe bezorgd over schadelijke voedselverpakkingen

18.11.2015 | Branchenieuws | 550 keer bekeken

Pack2Go Europe uit haar zorgen omtrent de mogelijk schadelijke verpakkingen die buiten de EU worden vervaardigd.

Pack2Go Europe is een non-profitorganisatie voor bedrijven die verpakkingen voor de voedings- en drankenindustrie ontwikkelen. De papieren verpakkingen van Aziatische producenten, die het afgelopen jaar zijn getest door de organisatie, bevatten gerecyclede vezels. De vezels, die schadelijke contaminanten kunnen bevatten, mogen volgens de EU-regels niet in direct contact komen met het voedingsmiddel. 

Lees ook: Voedsel in gerecyclede verpakking mogelijk kankerverwekkend

Zero Tolerence 
Eamonn Bates, secretary general van Pack2Go, meldt dat er een ‘zero tolerence’ beleid zou moeten komen om consumenten te beschermen tegen producten die niet voldoen aan de Europese kwaliteits- en veiligheidsnormen.

“De autoriteiten moeten dit probleem serieus nemen," vervolgt Bates. De organisatie is bezorgd dat producten die buiten Europa geproduceerd worden frauduleuze keurmerken dragen. “Importeurs en distributeurs moeten er zeker van zijn dat de producten die op de markt worden gebracht voldoen aan de EU-normen”, aldus Bates.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren