Pakketbezorgers worden steeds flexibeler

02.01.2017 | Branchenieuws | 338 keer bekeken
Pakketbezorgers worden steeds flexibeler

Klanten vragen steeds nieuwere manieren van bezorgen. DPD speelt daarop in en gaat voortaan ook ook bestellingen achter de schutting, in de tuin of achter een muurtje bezorgen. "Klanten willen dat, als bezorger spelen we in op die wens", zegt marketingdirecteur Pieter Smits van DPD tegen De Stentor.

En daar gaat het niet bij blijven. Binnenkort kan ook een foto geüpload worden met de gewenste plaats van bestelling. "De chauffeur krijgt dat door op zijn tablet op smartphone en levert het vervolgens netjes af" zegt Pieter Smits. Om de bezorging nog aangenamer te maken kiest DPD ervoor om een nieuwe service te leveren: predict service.

Predict service
De ontvanger van het pakketje kan het tijdstip van de bestelling tot het allerlaatste moment wijzigen. De klanten krijgen een tijdframe van een uur waarin hun online gekochte bestelling wordt afgeleverd. De chauffeur krijgt dat live door en de klant wordt dan een nieuw tijdstip voorgesteld waarop de bestelling kan worden geleverd. Smits: "Komt dat niet uit, dan kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een ander adres of voor het dichtstbijzijnde pakketjespunt."Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren