PepsiCo gaat samenwerken voor de ontwikkeling van biologisch afbreekbare verpakkingen

07.03.2017 | Branchenieuws | 442 keer bekeken
PepsiCo gaat samenwerken voor de ontwikkeling van biologisch afbreekbare verpakkingen

Het Amerikaanse PepsiCo gaat in samenwerking met het biotechbedrijf Danimer Scientific onderzoek doen naar de ontwikkeling van biologisch afbreekbare verpakkingen. Dat meldt Danimer Scientific in een persbericht.

PepsiCo gaat kijken of het gebruik van de biologisch afbreekbare kunsthars Nodax PHA van Danimer Scientific nuttig kan zijn voor de verpakkingen van PepsiCo. Nodax PHA is natuurlijk biopolymeer. Het materiaal kan een duurzaam alternatief zijn voor plastic op basis van petroleum.

Nodax PHA-bioplastic moet ervoor zorgen dat PepsiCo de verpakkingen van haar snackmerken sneller biologisch kan afbreken. 

PepsiCo wil meewerken aan een duurzamer mondiaal voedselsysteem
In oktober maakte PepsiCo bekend dat het voor 2025 bij te willen dragen aan een duurzamer mondiaal voedselsysteem. Een van de doelen is het terugdringen van broeikasgasemissies in zijn supply chain. Ook wil Amerikaanse multinational dat haar al verpakkingen kunnen worden teruggewonnen of gerecycled.

“PepsiCo heeft vanaf het begin een holistische aanpak met betrekking tot duurzaamheid gehanteerd," zegt Dr. Mehmood Khan, vice chairman en chief scientific officer van PepsiCo, in een persbericht. "Onze eerste doel is het bereiken van winstgevendheid op de lange termijn en dat vereist duurzame oplossingen om ons bedrijf te laten groeien, terwijl onze milieu-impact wordt geminimaliseerd."

Afbeelding: FotograFFF / Shutterstock.com

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren