Pilot gestart met bezorging door drones

13.12.2016 | Branchenieuws | 383 keer bekeken
Pilot gestart met bezorging door drones

Foodora, de maaltijdbezorgdienst bekend van de fietsen door de stad, is misschien van plan in de toekomst met drones te gaan bezorgen. In Melbourne heeft de eerste drone van Foodora al de eerste bestelling geleverd. 

De maatlijdbezorgdienst heeft samen met het Australische IE Digital de eerste drone gemaakt. De allereerste drone bracht een lunchmaaltijd van zo'n zeshonderd gram af. De drone vloog ongeveer 250 meter naar de bestemming. IE Digital en Foodora zeggen dat de drone een pakketje kan bezorgen tot een gewicht van één kilo. In de toekomst zullen er meer drones getest worden. 

Volgens CEO Eduardo Goes van foodora kan de drone ook makkelijk op afgelegen plekken komen en kan de drone het bedrijf helpen bij slecht weer. de CEO is enthousiast en wil kijken of er nog meer mogelijkheden en zegt dat te willen gaan onderzoeken. Vincent Hosman, Countrymanager van Nederland van Foodara, weet nog niet zeker of ook Nederland de drones wil gaan inzetten bij bestellingen. "Veiligheid staat voorop en in Nederland zijn er strikte regels voor het inzetten van drones."

Het Amerikaanse bedrijf Domino's, bekend van de pizza's, claimde vorige maand dat zij het allereerste bedrijf waren die er erin geslaagd waren een pizza te bezorgen met een drone. Domino's heeft al wel aangekondigd dat zij in toekomst graag zien dat men in Nederland ook pizza's kan bestellen met een drone.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren