Plastic soep als grondstof voor duurzame bouwblokken

29.07.2016 | Branchenieuws | 749 keer bekeken
Plastic soep als grondstof voor duurzame bouwblokken

Opnieuw is er een nieuwe bestemming bedacht voor de plastic soep. De Amerikaanse start-up Byfusion maakt bouwblokken van plastic afval en ziet de plastic soep als een prima grondstof hiervoor. 

Het plastic afval wordt door een machine samengeperst tot bouwblokken die zonder bindmiddelen als cement gebruikt kunnen worden. Byfusion gebruikt hiervoor de Replast-technologie. Door de samenpersing kunnen de bouwblokken simpelweg aan staven worden geregen om de constructie vorm te geven. Door het gebruik van de blokken van plastic soep kan er tot 95 procent minder broeikasgassen uitgestoten worden, in tegenstelling tot bouwblokken van beton.

De start-up zegt de plastic blokken en de Replast-technologie beschikbaar te stellen aan ingenieurs, bouwers en architecten om meerdere toepassingen voor de bouwblokken te vinden. Uit testen blijkt dat de blokken ook als isolatiemateriaal gebruikt kunnen worden. Zo ziet Byfusion mogelijkheden om bijvoorbeeld wegen van de plastic bouwblokken te maken, maar ook huizen in ontwikkelingsgebieden.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren