PLUS Supermarkt zet besparingstips op verpakking

01.07.2014 | Branchenieuws | 1755 keer bekeken

Supermarktketen Plus introduceert nieuwe zuivelverpakkingen waarop de consument tips krijgt over voedselverspilling en besparing. De tips variëren van slimmer boodschappen doen, afgemeten porties maken en het bewaren en verwerken van kliekjes. De groene tips komen op 360.000 melkpakken van het PLUS huismerk.  PLUS is hiervoor een samenwerking gestart met het Voedingscentrum.

Niet alleen geldverspilling

“Met voedsel wordt niet alleen geld weggegooid, maar ook de energie die in de teelt, verpakking, transport, koeling en bereiding van voedsel is gestoken” zegt de supermarktketen. Volgens de supermarktketen gooit de Nederlandse consument per jaar voor zo’n 2,5 miljard euro aan voedsel weg.

De keuze voor melkverpakkingen wordt verklaard door het feit dat melk in de top 5 staat van meest verspilde producten. Daarnaast is melk een product dat vaak meer dan één keer per dag op tafel komt.  Andere producten uit de top 5 van meest verspilde producten zijn groenten en fruit, sauzen, oliën en vetten. Later dit jaar volgen andere thema’s gelinkt aan besparing op de melkpakken. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
  • Dit is een reactie van de schrijver
    23.07.2014 - 16:56 uur | VerpakkingsProfs

    Stanley, daar zijn wij het helemaal mee eens. Kent u een voorbeeld van een machinebouwer of toeleverancier die hier specifiek mee bezig is?

  • 04.07.2014 - 10:32 uur | Stanley Neilen

    het "save food" projekt dat begonnen is op Interpack mei 2014 geeft aan dat dit steeds belangrijker word. Niet alleen de producent, maar zeker ook de machinebouwer en de toeleveranciers hebben een verantwoordelijkheid.