PostNL zet in op foodbezorging in Nederland

27.02.2017 | Branchenieuws | 354 keer bekeken
PostNL zet in op foodbezorging in Nederland

PostNL gaat voortaan elke dag foodproducten bezorgen met speciale foodnetwerk. In grote steden en buitengebieden bestellen steeds meer consumenten online foodproducten. Het Nederlandse postbedrijf bezorgt voor verschillende aanbieders boodschappen, speciaal-producten en maaltijdboxen.  

Omdat de vraag naar het bezorgen van online foodproducten groeit breiden aanbieders het aantal dagen waarop bezorgd kan worden uit. Ook gaat PostNL via de PostNL app meer informatie geven over het bezorgmoment. Het bezorgmoment is nu ingekort tot een half uur. Het Nederlands postbedrijf heeft in een persbericht laten weten de grootste logistieke partij voor online food in de Benelux te willen worden. 

PostNL heeft hiervoor een speciaal foodnetwerk met een eigen IT-applicatie ontwikkeld. Daarmee kunnen verzenders en ontvangers hun bestelling realtime kunnen volgen. Ruim 30 food-leveranciers, waaronder de bekende Ekoplaza, Marley Spoon, Hoogvliet, Sligro, De Krat, Mathijs Maaltijdbox, Ekomenu en Samen een koe kopen, bezorgen hun producten met PostNL in Nederland. 

De foodproducten worden vervoerd in een speciale koelbox die samen met de universiteit van Wageningen is ontwikkeld. De verzegelde koelboxen worden geopend bij de deur en daarna weer meegenomen door de bezorger. De nieuwe koelboxen kunnen 500 keer hergebruikt worden en aanbieders van voedsel hoeven de producten niet zelf in dozen te verpakken.

Afbeelding:  Jarretera / Shutterstock.com

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren