Printed electronics op verpakkingen worden goedkoper

25.08.2014 | Branchenieuws | 1143 keer bekeken

Interactieve verpakkingen gaan steeds vaker het straatbeeld domineren. Verpakkingen worden op die manier verrijkt met extra informatie of zelfs bewegende beelden. Vanuit marketingdoeleinden is het logisch te verklaren waarom deze verpakkingen populair zijn: het product is goed herkenbaar, de producent blijft na aankoop in contact staan met de consument en de verpakking is niet alleen meer functioneel maar een totaalbelevenis.

Printed electronics nog vaak te duur

Toch zijn dit soort verpakkingen op dit moment vaak nog te kostbaar om op grote schaal te produceren.

Het probleem? De processen om een speciale tag te creëren zijn nog niet geïntegreerd. Dat betekent dat de electronics ergens anders geprint moeten worden en daarna pas op de verpakking kunnen worden aangebracht. Dat kost veel tijd en geld.

Innovatie in inkt

Het instituut voor print en media technologie van de Technische Universiteit van Chemnitz wil dit probleem verhelpen door een nieuwe manier van printen. De Duitse onderzoekers hebben een speciale inkt ontworpen die het mogelijk maakt  om verschillende componenten wel direct op het substraat te drukken op gewone drukpersen. Dat betekent dat  de tussenstap van het integreren van de sticker of tag op de verpakking niet meer nodig is: de verpakking komt direct ‘af’ uit de machine rollen. Op die manier worden de speciale tags wel op een kosten-efficiënte manier gedrukt.

Er worden dan drie onderdelen geprint: een sensor die reageert op aanraking, een batterij en een display waarop de bewegende beelden te zien zijn. Het grote voordeel van deze nieuwe ontwikkeling is het feit dat de inkt of de specifieke technologieën geïntegreerd kunnen worden in bestaande productielijnen. Producenten van verpakkingen hoeven dus geen nieuwe machines te kopen om printed electronics aan te bieden.

Stappenplan

De Technische Universiteit legt dit nieuwe concept, Saralon geheten, uit op hun nieuwe website. Het printen gaat volgens het volgende stappenplan.

  1. De innovatieve inkt wordt geproduceerd
  2. De elektronische inkt wordt met verschillende laagjes over elkaar heen gebracht. Op die manier hechten de verschillende elektronische ladingen aan elkaar.
  3. De inktstempel of sticker wordt op de reguliere manier verbonden aan de verpakking

Zou uw bedrijf gebruik gaan maken van interactieve verpakkingen als de prijs sterk omlaag gaat?

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 28.08.2014 - 09:52 uur | Eef de Ferrante

    Meer over dit onderwerp hier: www.aipia.info