Prototype schip The Ocean Clean Up gaat de zee op

09.06.2016 | Branchenieuws | 557 keer bekeken
Prototype schip The Ocean Clean Up gaat de zee op

The Ocean Cleanup heeft genoeg geld bij elkaar voor het prototype van de zuiveringsinstallatie voor plastic zwerfvuil in zee. Het schip wordt half juni gepresenteerd, waarna de eerste tests gedaan kunnen worden voor de kust van Scheveningen. 

Met de test wordt bekeken of het schip opgewassen is tegen zware weersomstandigheden. Het ontwikkelen van het prototype kost zo'n 1,5 miljoen euro, waarbij een groot deel afkomstig is van baggerbedrijf Boskalis. Ook het ministerie van Infrastructuur en Milieu doet een duit in het zakje: zij dragen 500.000 euro bij aan het project. De rest van het geld komt van een anonieme investeerder.

Woordvoerder Joost Dubois van The Ocean Cleanup noemt de investeringen tegen de website Duurzaam Bedrijfsleven 'een financiële mijlpaal'. “The Ocean Cleanup is een stichting die volledig afhankelijk is van financiering. Het is mooi om te zien dat mensen in ons idee geloven."

De 21-jarige Boyan Slat uit Delft begon in 2013 The Ocean Cleanup om kunststof afval uit oceanen te vissen. Een grote installatie met lange drijvende armen moet uiteindelijk op verschillende plekken in zee worden geplaatst. Door de stroming wordt het plastic in de armen van de installatie, die in een V-vorm opgesteld staan, opgevangen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren