QR-code maakt herkomst vlees traceerbaar

04.08.2016 | Branchenieuws | 708 keer bekeken
QR-code maakt herkomst vlees traceerbaar

Een QR-code die consumenten precies toont waar het vlees vandaan komt. Commandeur Eko Vlees, dat biologisch vlees slacht en verwerkt, laat de consument precies traceren waar het gerecht op hun bord vandaan komt.

Door het oormerk van de runderen is het makkelijk te achterhalen waar de dieren vandaan komen, ook tijdens het slachten. Via de QR-code wordt deze informatie op de verpakking vermeld, waarna de consument op de website van Commandeur kan zien waar hun gekochte vlees vandaan komt. 

Biologisch
Op deze manier wil Commandeur de hele keten van vlees in beeld brengen. Ook voedselveiligheid wordt op deze manier makkelijker te waarborgen. “Ook willen ze weten waar hun voedsel vandaan komt en of het wel echt biologisch is, zoals wordt beweerd”, schrijft de vleesverwerker in een persbericht.

Het systeem wordt in deze eerste test gebruikt voor rundvlees, later dit jaar hoopt Commandeur ook lams- en varkensvlees op deze manier traceerbaar te maken. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren