Rabobank: "Markt voor glazen verpakkingen stabiel, maar vol uitdagingen"

08.09.2016 | Branchenieuws | 497 keer bekeken
Rabobank: "Markt voor glazen verpakkingen stabiel, maar vol uitdagingen"

De glasverpakkingsindustrie voor food en dranken in Europa is een stabiele markt in vergelijking met andere verpakkingsmateriaal. Geen groei, maar relatief hoge marges. Dat blijkt uit onderzoek van de Rabobank.

Dat klinkt wellicht positief, maar de markt wordt geconfronteerd met uitdagingen. Het veranderende klimaat in de verpakkingen van bier en een groeiend risico van ander materialen zijn de voornaamste volgens het rapport "Flexible Glass Packaging? The Glass is (still) half full for the European Glass Container Industry".

Susan Hansen, Global F & A Supply Chains bij Rabobank: ‘Alles bij elkaar genomen, geloven wij dat de vooruitzichten voor de glasverpakkingsindustrie stabiel zal blijven, maar toch uitdagend vooruit gaat. Gerichte inspanningen op meer flexibiliteit en rekening houden met innovatie als een doorlopend proces, zijn bepalend. Ondanks dat glazen flessen/verpakkingen traditionele of voorkeur-verpakkingsmateriaal zijn voor specifieke producten als bier, sterke drank, wijn of olijfolie, is er geen garantie dat dit in de toekomst niet zal veranderen.’

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren