Recycling kunststof uit huishoudens in zes jaar verdubbeld

18.07.2016 | Branchenieuws | 539 keer bekeken
Recycling kunststof uit huishoudens in zes jaar verdubbeld

De inzameling en recycling van kunststof verpakkingsafval uit huishoudens is in zes jaar tijd bijna verdubbeld. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu) in een kamerbrief.

Kunststof is daarmee direct het materiaal dat het het beste doet: glas en hout blijven achter bij de doelstelling zoals deze geformuleerd staan in de Raamovereenkomst Verpakkingen van afgelopen jaar.

Ook andere materiaalsoorten doen het goed: Papier en Karton werd voor 82 procent gerecycled, metaal zelfs 94 procent. Ook de drankkartons, die nog niet zo lang gerecycled worden, deden het goed afgelopen jaar: ruim 80 procent van de gemeenten haalden hun doelstellingen. Hiermee doet Nederland het niet alleen veel beter dan haar eigen doelstelling, maar ook die van Europa laat het ver achter zich.

Ondanks dit goede nieuws, blijft Dijksma hameren op de zorgen die er bestaan rondom glas en hout. Het recyclepercentage van verpakkingsglas is in 2014 blijven steken op 79 procent. Dat is fors minder dan de Nederlandse norm van 90 procent.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren