Reflecteren op plastic in Museum Het Valkhof

09.12.2016 | Branchenieuws | 765 keer bekeken
Reflecteren op plastic in Museum Het Valkhof

Vanaf 10 december is plastic te bewonderen op een plek waar je het niet zo snel verwacht: in het museum. Museum Het Valkhof ziet plastic als een hoogst actueel thema, en wil bezoekers bewust maken van de milieuvervuiling die het veroorzaakt.

De naam van het project dat in Het Valkhof in Nijmegen wordt getoond is ‘Dossier plastic’. In de tentoonstellingen ‘Out to Sea?’ en ‘Liquid Mountain’ zal antwoord worden gegeven op de vraag: Wat kunnen we doen om de schadelijke effecten van plastic te beperken?

In ‘Out to Sea?’ worden bezoekers geconfronteerd met de realiteit dat plastic een niet te negeren probleem is. Aan de hand van het plastic afval dat in de oceanen drijft, worden de maatschappelijke gevolgen onder de aandacht gebracht. Er wordt duidelijk gemaakt dat het een bedreiging is voor de gezondheid voor zowel mensen als dieren. Ook wordt een blik naar de toekomst geworpen: mogelijke oplossingen om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te maken, worden onderzocht.

In ‘Liquid Mountain’ wordt de wereld als een groot laboratorium opnieuw geschapen. Verschillende kunstenaars reflecteren op de relatie tussen mensen, kunststoffen en de natuur. Deze reflecties blijken - vanzelfsprekend - heel andere invalshoeken te tonen dan de wetenschap.

‘Dossier plastic’ loopt van 10 december 2016 t/m 19 februari 2017 in Museum Het Valkhof in Nijmegen. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het NME De Bastei, Stichting Plastic Soup Nijmegen en Stichting Stiksoep, en wordt geopend door Soup Surfer Merijn Tinga. Lees hier een interview dat wij eerder met hem hadden.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren