Repack begint in Nederland met drie webwinkels

06.06.2016 | Branchenieuws | 968 keer bekeken
Repack begint in Nederland met drie webwinkels

De Finse start-up Repack is officieel in Nederland en België begonnen. De winkel, die kunststof verzendverpakkingen aanbiedt, begint een samenwerking met drie verschillende webwinkels: Mud Jeans, Afriek en Lokaal20.

Wie bij een van deze winkels een aankoop doen, kan kiezen voor een verzendverpakking van Repack. De consument krijgt een kunststof verpakking toegezonden, die hij naderhand leeg weer kan terugzenden naar de webwinkel. Wie zijn verpakking weer inlevert, krijgt korting op de volgende aankoop in iedere webwinkel die samenwerkt met Repack.

Het hoofdkantoor van de start-up staat in Helsinki, bij de texielfabrikant Finlayson. Deze textielfabrikant bestaat al sinds 1820, maar begon een aantal jaar geleden pas met het idee van de kunststof verzendverpakking. 

Eerder legde Jan Berbee, die verantwoordelijk is voor de Benelux, de voordelen van het gebruik van de kunststof zakken al uit. “In totaal gaat de verpakking zo’n 20 keer mee, zonder lelijk te worden. Daarnaast kiest 35 procent van de klanten uit verschillende webshops voor Repack, waaronder kledingmerken Volcom, North Face en Filippa K."

Lees het hele verslag van de presentatie van Jan Berbee op Empack 2016 hier.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren