Restorestje St.-Luc wint eerste editie Food Waste Award

12.04.2017 | Beursnieuws | 570 keer bekeken
Restorestje St.-Luc wint eerste editie Food Waste Award

Het door St-Luc (partner - Altrif) geproduceerde Restorestje heeft de eerste editie van de Food Waste Award gewonnen! In samenwerking met Stad Gent is het kartonnage product geproduceerd en zijn ze in de prijzen gevallen. Dit jaar werd de Food Waste Award voor het eerst uitgereikt. Het doel van deze award is bestaande projecten tegen voedselverspilling extra in de kijker te zetten. 

Het Restorestje
Het Genest bakje van St-Luc/Altrif is een product oplossing voor de vraag om voedselverspilling tegen te gaan. Met deze oplossing kunnen gasten gemakkelijk hun overschot aan eten mee naar huis nemen in plaats van dat het wordt weg gegooid. U kunt het zien als de modernere variant op de Amerikaanse “doggy-bag”.

Het unieke aan dit doosje is dat het dusdanig is gevouwen dat het eten er niet uit kan lekken. Op deze manier kan een kartonnen verpakking dus moeiteloos uw eten van A naar B vervoeren. Het type doosje is een kartonnen Genest bakje, een van de vouwkarton-specialiteiten van St-Luc. Het doosje kan daarnaast gewoon in de diepvries of magnetron, mocht u uw eten willen invriezen of opwarmen. Naderhand kunt u het doosje, dat aan alle voedselveiligheidseisen voldoet, bij het GFT-afval doen.

Altrif en kartonnage?
U denkt nu misschien, een kartonnen verpakking bij Altrif Label? Sinds onze fusie met St-Luc Labels & Packaging valt kartonnage zeker ook onder ons product portfolio! Bekijk hier het bedrijfsprofiel van Altrif voor meer producten en informatie.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren