Rivella koolzuurvrij krijgt opvallende verpakking

06.03.2017 | Branchenieuws | 532 keer bekeken
Rivella koolzuurvrij krijgt opvallende verpakking

Vrumona lanceert ‘Rivella koolzuurvrij’. Het is voor het eerst dat Vrumona met haar lijn Rivella zich gaat begeven in het sappenschap. Vooral de verpakking van de lijn is verassend. Rivella koolzuurvrij wordt verkocht in widemouth’ flessen. Deze flessen zijn makkelijk te gebruiken om mee te schenken. Ook wordt de nieuwe lijn verkocht in een halve-liter formaat. 

Gillis Wesselman, brand manager van Rivella, laat weten tegenover vmt.nl dat de nieuwe lijn perfect aansluit bij de trend van caloriearme dranken. “Het is zeker een trend dat consumenten vragen om gezondere dranken zonder suiker. Met slechts vijf kilocalorieën per 100 ml is het een lichte drank met een volle smaak, zonder dat je er een vol gevoel van krijgt. De volle smaak van Rivella wordt ontleend aan het hoofdbestanddeel wei."

Geen CO2 in het proces 
In de nieuwe lijn van Vrumona wordt er geen gebruik gemaakt van CO2. Maar dat heeft volgens Wesselman geen invloed op de smaak. Volgens het onderzoek getiteld ‘Soft drinks and dental health: a review of the current literature’ hebben koolzuurhoudende dranken zonder suiker gemiddeld een pH van rond de 3,9. De koolzuurvrije lijn bereikt deze lage pH niet. "Toch", zo zegt Wesselman, "heeft dit geen invloed op de smaak."

De koolzuurvrije drankjes zijn verkrijgbaar in de smaken Lemon, Peach, Pomegranate en Elderflower. In de week van 6 maart zijn de koolzuurvrije drankjes verkrijgbaar bij Albert Heijn en Superunie. Eind deze maand is Rivella koolzuurvrij ook te vinden bij Jumbo.   

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren