Rotterdam gaat plastic uit de Maas vissen

19.01.2017 | Branchenieuws | 628 keer bekeken
Rotterdam gaat plastic uit de Maas vissen

Rotterdam gaat drie drijvende platforms gebruiken om plastic uit de Maas te vissen. Op die manier wil de stad voorkomen dat het plastic in de oceaan terecht komt. Het plastic gaat gebruikt worden voor het Recycled Park in de Maas.

De drijvende platforms gaan op dezelfde manier te werk als het initiatief van Boyan Slat. Lange armen begeleiden het plastic naar een vergaarbak, waar al het plastic wordt opgeslagen voordat het gerecycled wordt en naar het Recycled Park wordt gebracht. 

Het doel is om elk jaar 20 ton plastic te verzamelen. Initiatiefnemer Ramon Knoester zegt tegen De Volkskrant dat die hoeveelheid ongeveer een kwart is van het zwerfaval dat door de Maas stroomt. 

De kosten van de drie platforms bedragen zo’n €200.000. Het wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam, de Rijksoverheid en een aantal particuliere investeerders. Het plan is dat er uiteindelijk acht drijvende platforms in de Maas komen te liggen, meldt De Volkskrant. Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren