Rotterdams festival produceert enkel plastic afval

03.08.2016 | Branchenieuws | 548 keer bekeken
Rotterdams festival produceert enkel plastic afval

Festivals produceren veel afval, maar het Rotterdamse festival Duizel in het Park denkt een oplossing te hebben gevonden om het recycleproces makkelijker te laten verlopen. Door enkel plastic verpakkingen op het festival te gebruiken, ontstaat er één afvalstroom die recycling makkelijker maakt.

Het Rotterdamse festival, dat zich naast muziek ook op duurzaam samenleven in de stad focust, gaat ieder jaar op zoek naar nieuwe manieren om het afval van het driedaagse festival optimaal te recyclen. “Een papieren koffiebeker, een bamboe bordje of beker van bioplastic zijn duurzaam, maar als ze bij de verkeerde afvalstroom worden weggegooid, dan gaat de waarde volledig verloren”, schrijft de organisatie in een persbericht. Alle cateraars wordt gevraagd om hun producten in plastic te serveren.

Water
Naast afvalscheiding kijkt Duizel in het Park ook naar het watergebruik op het festival. Zowel schaarste als overlast waren het festival de afgelopen jaren niet vreemd. Samen met het Rotterdamse ontwerpbureau Afdeling van Buitengewone Zaken brengt het festival deze problemen in kaart. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren