Saica Pack wint Nestlé Award voor 'meest duurzame leverancier'

24.03.2017 | Branchenieuws | 549 keer bekeken
Saica Pack wint Nestlé Award voor 'meest duurzame leverancier'

Saica Pack heeft de Nestlé Award gewonnen voor de meest duurzame leverancier. De award van Nestlé laat zien dat de leveranciers duurzaam denken in hun activiteiten en supply chains voor Nestlé. Saica won omdat het bedrijf veel voordelen heeft op het gebied van milieu en economie in de productie van verpakkingen ten opzichte van het breed scala aan producten van Nestlé.

De Spaanse papiergigant werkt samen met Nestlé om in 2020 duurzaam te kunnen leveren. Nestlé heeft als doel in 2020 om geen stortafval meer te produceren in Europa. 

Saica helpt hier vooral mee omdat zij een ‘loop cycle’ hebben ontwerpen. Daardoor helpt Saica de milieuverspilling van Nestlé tegen te gaan en vergroten zij de duurzaamheid van het bedrijf. Al het recycleerbaar afval wordt verzameld door Saica Natur en wordt vervolgens hergebruikt door Saica Paper en Saica Pack.

Een Nestlé woordvoerder zei: “Saica Pack maakte indruk op de jury door de manier waarop zij erin geslaagd zijn om duurzaamheid te gebruiken in hun manier van werken. De jury heeft ook waardering voor de tijd en moeite die Saica in hun inzending heeft gestopt."

David Wilbraham, sales, commercieel & marketing director Verenigd Koninkrijk en Ierland, Saica Pack zei: “Iedereen bij Saica is heel blij met deze prijs. Dit is een geweldige erkenning voor het werk wat wij doen voor Nestlé. Door onze eigen innovatieve benaderingen helpen wij niet alleen Nestlé om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen, maar ook om hen te voorzien van de beste verpakkingsoplossingen voor hun producten.”

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren