Schippers komt begin 2016 met plan aanpak misleidende etiketten

22.02.2016 | Branchenieuws | 759 keer bekeken
Schippers komt begin 2016 met plan aanpak misleidende etiketten

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) komt in het voorjaar van 2016 met een plan van aanpak om de misleidende etikettering van voedingsmiddelen aan te pakken. 

Schippers schrijft dat in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer over misleiding bij voedselproducten door supermarkten.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beoordeelt op grond van de geldende wet- en regelgeving van geval tot geval of sprake is van een overtreding. In het geval van een overtreding kan de NVWA gebruik maken van waarschuwingen en boetes. Het verantwoordelijke bedrijf zal moeten zorgen dat de tekortkoming wordt opgeheven, ongeacht welke interventie wordt toegepast. Indien de overtreding niet wordt opgeheven zal de NVWA ofwel de interventie ‘verzwaren’ (bijv. van een waarschuwing naar een boeterapport), of zal de opgelegde boete worden verhoogd. De interventie zal pas stoppen als de overtreding is opgeheven.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren