Schweppes ontwikkelt verpakking volledig bestaand uit bioplastic

19.02.2016 | Branchenieuws | 849 keer bekeken
Schweppes ontwikkelt verpakking volledig bestaand uit bioplastic

Suntory Holdings Limited, producent van dranken als Schweppes en Orangina, ontwikkelt samen met verpakkingsproducent Anellotech 100 procent biobased PET-flessen voor zijn producten.

Het Japanse Suntory werkt al langer aan de ontwikkeling van biobased PET-flessen. Zo wist het bedrijf al eerder een fles van 30 procent biobased materialen te produceren. Hiervoor maakt het bedrijf PET-hars van het biobased materiaal mono-ethyleenglycol. 

Om in de toekomst 100 procent biobased PET-flessen te produceren, werkt Suntory samen met het Amerikaanse Anellotech. Dit bedrijf maakt hernieuwbare chemicaliën uit non-food-biomassa, zoals hout, maïsstro en bagasse, een vezelrijk restproduct van de rietsuikerindustrie.

Testlocatie
Anellotech is in staat deze biomassa om te zetten in bio-paraxyleen. Paraxyleen is een veelgebruikte basis voor de producutie van verpakkingsmaterialen. Het bedrijf kan zijn PET-flessen met 70 procent van de biobased versie van dit materiaal maken. 

Door deze twee technologieën te combineren, hopen Suntory en Anellotech in de toekomst 100 procent biobased PET-flessen te produceren. Om de ontwikkeling te versnellen, bouwen de bedrijven sinds januari aan een nieuwe ontwikkelings- en testlocatie in de Amerikaanse staat Texas. Deze fabriek moet later dit jaar open gaan.

Het Nederlandse Avantium en het Amerikaanse Dupont werken beiden ook aan 100 procent biobased frisdrankflessen. Deze bedrijven zetten in op een alternatief voor PET, dat eenvoudiger uit biologische grondstoffen is te maken.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren