ShoppingTomorrow: 'Shoppen gaat drastisch veranderen'

23.01.2017 | Branchenieuws | 743 keer bekeken
ShoppingTomorrow: 'Shoppen gaat drastisch veranderen'

Jorij Abraham, Director Research Shopping Tommorow & Advice Thuiswinkel.org, denkt dat het shoppinggedrag van consumenten drastisch gaat veranderen in de aankomende jaren. Abraham denkt dat augemented reality en virtual reality sneller groeit dan we denken. In 2020 zal het normaal zijn om al je aankopen vanuit huis te doen.

Tijdens de webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs legt Abraham uit de consument alles steeds goedkoper en makkelijker kan kopen. Door de technologie, die steeds meer kan, gaat alles ook nog makkelijker worden. Op dit moment is augemented reality en virtual reality relatief duur om aan te schaffen als retailer. Abraham verwacht dat dit op de korte termijn snel gaat veranderen. Hij voorspelt dat binnen nu en vijf jaar bijna alle aankopen vanuit huis worden gedaan.  Winkels zullen volgens hem bij bosjes neervallen.  Technologie gaat de hele markt opnieuw veranderen.

Alexa van Amazon
Abraham haalde het voorbeeld van Alexa aan. Alexa is een voice-service die werkt via de cloud. Je kan er je alarm mee instellen, muziek mee afspelen en bijvoorbeeld een boodschappenlijstje mee samenstellen.  Abraham verwacht dat op korte dat de consument ook via een voice-service aankopen kan doen. Als een pak melk op is, kan er via een voice-service al een nieuwe besteld worden.  Op die manier hoeft niemand meer de deur uit om aankopen te doen.

Positie van de retailer

Tijdens de lezing probeerde Abraham antwoord te geven op de vraag hoe de retailer zich moet gaan positioneren op de nieuwe, veranderende markt. De adviseur van Thuiswinkel.org benoemde regelmatig dat de retailer zich opnieuw moet uitvinden. Hij concludeerde dat er nooit gewonnen gaat worden van de technologie. In verschillende winkels zijn er al robots die de klant helpen met het vinden van producten en advies over deze producten kan geven. De mens is in principe niet meer nodig.

Waarom eisen retailers dat klanten naar hun toe moeten komen?

De gedachtegang van de retailer moet veranderen, vindt Abraham. “Er is geen enkele reden waarom retailer van klanten kunnen verwachten dat zij naar de winkel komen. Waarom gaat de markt niet naar de klant? Alles is online makkelijk te bestellen en het gaat in de toekomst alleen nog maar makkelijker worden. De markt moet zich opnieuw gaan uitvinden. Retailers moeten uniek worden, anders gaan ze hun positie definiet verliezen. De retailers in Nederland zijn heel klein. Als Amazon of Alibaba naar Nederland komen is het definitief gedaan. We moeten onszelf continu blijven uitvinden.”  

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren