Sigarettenverpakkingen in winkels niet meer te zien

23.12.2016 | Branchenieuws | 393 keer bekeken
Sigarettenverpakkingen in winkels niet meer te zien

Sigarettenverpakkingen zullen op termijn niet meer te zien zijn in schappen van tankstations, tabakswinkeltjes en supermarkten. Staatssecretaris van Rijn schrijft aan de Tweede Kamer dat hij bezig is met een verbod op het uitstallen van tabaksproducten. 

De tabaksindustrie had eerder aangegeven zelf met maatregelen te komen, maar de staatssecretaris vond het te lang duren.

'Duurt te lang'
NSO, de organisatie van tabaks- en gemakszaken, kwam met het plan om vanaf 2020 geen gevelreclame meer te tonen. Een volledig verbod op het uitstallen van tabaksproducten ziet de organisatie niet zitten. De tankstations zouden in 2018 met een gedeeltelijk uitstalverbod komen, maar ook dat duurt Van Rijn te lang.

Sommige supermarkten geven al wel het goede voorbeeld, daar zijn de sigarettenverpakkingen al niet meer te zien in de schappen. "En die kant moet het gewoon op", vindt Van Rijn.

Voorstel Tweede Kamer
Van Rijn gaat nu aan de slag met voorstellen uit de Tweede Kamer. Onder meer PvdA-Kamerlid Volp heeft een voorstel ingediend tot een wettelijk uitstalverbod van tabaksproducten. "Roken is heel slecht, we moeten er alles aan doen om vooral jongeren te ontmoedigen ermee te beginnen", aldus Van Rijn.

Op Europees niveau werden er al eerder maatregelen genomen om roken te ontmoedigen; zo zijn op sigarettenverpakkingen afschrikwekkende afbeeldingen gekomen om roken tegen te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren