Smart pack symposium tijdens Packing Innovations

15.11.2016 | Branchenieuws | 414 keer bekeken
Smart pack symposium tijdens Packing Innovations

Op 24 november vindt in het Taets Art and Event Park Amsterdam het smart pack symposium plaats tijdens Packing Innovations. Het onderwerp smart packaging innovations, als verzamelnaam voor actieve- en intelligente verpakkingen, is een belangrijk onderwerp in het conferentie programma van Packaging Innovations. Het SMART pack symposium wordt in samenwerking gemaakt met o.a. het Kenniscentrum Papier en Karton en European Cooperation in Science and Technology (COST). Wetenschappers en designers brengen de brand owners en marketeers op de hoogte van de laatste mogelijkheden in actieve en intelligente verpakkingen en geven een kijkje in de nabije toekomst.

Anti-counterfeiting en verlengen houdbaarheid met SMART packaging
De internationale sprekers tijdens het symposium geven een status update van de huidige toegepaste actieve en intelligente verpakkingstechnieken, maar ook de laatste wetenschappelijke doorbraken worden besproken die de toekomst van verpakken vorm gaan geven.

Een overzicht van Europese SMART packaging Innovaties en de designkansen
De wetenschappers van COST, het pan-Europees netwerk op het gebied van actieve en intelligente verpakkingen, hebben samengewerkt en een Virtual Showroom samengesteld. In deze showroom komen uit meer dan 40 landen, de belangrijkste innovaties en marktintroducties van smart packaging om de kloof tussen wetenschappelijke inzichten en praktijk toepassingen te dichten. Mark Assies als verpakkingsdesigner belicht de kansen die de nieuwe technieken geven voor slimme en effectieve ontwerpen.

Complete programma

1430

Intro

Arie Hooimeijer

1435

Smart packaging; principes en commercieel aanbod

Anouk Dantuma, Kenniscentrum Papier en Karton

1450

Smart packaging voor anti-counterfeiting op basis van de biometrie van papier.

Erna Leenaarts, Viaderna

1505

Virtual European Showroom Smart packaging

Wahid  Fayumzadah, HAN-IPO / Bumaga

1520

Shelflife extension of food by fully biobased packaging systems  

Prof. Dr. Maria Dulce Antunes, University of Algarve, Faro, Portugal, Faculty of Science and Technology, Post-Harvest Group

1535

“Smartpackaging kansen voor ontwerpers”

Mark Assies, Flex Innovation Lab. In Delft

PI2016, het exclusieve marketing & design event over verpakkingen en display
Het SMART pack symposium wordt op 24 november vanaf 14.30 uur gehouden op het verpakkingsevent Packaging Innovations, dat 23 en 24 november plaatsvindt in het Taets Art and Event Park Amsterdam. Het event brengt leveranciers, innovatiepartners en verpakkings-beslissingsnemers samen. PI2016 is gratis te bezoeken voor (shopper) marketeers, brand owners en designer. 

Aanwezig zijn bij Packaging Innovation: registreren kan via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren