Smart Packaging populair item tijdens Packaging Innovations

12.10.2016 | Beursnieuws | 564 keer bekeken
Smart Packaging populair item tijdens Packaging Innovations

Het zo efficiënt mogelijk verpakken biedt gemak voor de consument, maar het moet ook bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling. Smart Packaging wordt daarom steeds belangrijker. Op 23 en 24 november wordt in Taets Art and Event Park in Zaandam het event Packaging Innovations gehouden waar de nieuwe manier van verpakken veel aandacht krijgt.

Steeds meer fabrikanten zetten slimme verpakkingen in om het gebruik van een product voor de consument duurzamer, gemakkelijker, en efficiënter te maken. In de voedingsindustrie experimenteren al veel merken met de intelligente verpakkingen. Voor een deel is dat een marketingtool, maar het voornaamste doel is het de consument zo makkelijk mogelijk te maken.

Het gebruik van sensoren, printed electronics en UL-printtechnologie zorgt ervoor dat de verpakking met de consument communiceert. Voorheen moest men vertrouwen op de houdbaarheidsdatum die op de verpakking vermeld stond, maar door de printed  electronics en UL-printtechnologie, communiceert de verpakking zelf wanneer een product niet langer houdbaar is.

Bovendien helpen intelligente verpakkingen voedselverspilling te verminderen. Per jaar wordt er voor tweeënhalf miljard euro aan voedsel weggegooid. De houdbaarheidsdatum op de verpakking en de houdbaarheidsdatum die de intelligente verpakking aangeeft, verschillen vaak van elkaar, waardoor een product langer bewaard kan worden.

Ivo Horn van Packaging Innovations zegt te merken dat smart packaging een populair item is in de verpakkingsbranche. "Het is niet meer van deze tijd producten op de markt te brengen in verpakkingen die niet bijdragen aan het verlengen van de houdbaarheid. Tegenwoordig zijn er veel oplossingen die het proces van bederf helpen vertragen en dit helpt dus bij het voorkomen van voedselverspilling. Als wij kijken naar verspilling in het algemeen, valt er bovendien veel te halen op het gebied van portiegrootte. Denk aan verpakkingen voor alleenstaanden. Vaak worden producten verpakt voor het gemiddelde gezin, waardoor iemand die alleen woont bijna wordt gedwongen te veel te kopen. Daarmee is de kans groot dat die persoon uiteindelijk eten zal gaan weggooien."

Packaging Innovations vindt plaats op 23 en 24 november in Zaandam, je kan je hier registeren of een stand boeken.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren