Smurfit Kappa maakt grootste kartonnen doos ter wereld

20.09.2016 | Branchenieuws | 796 keer bekeken
Smurfit Kappa maakt grootste kartonnen doos ter wereld

Verpakkingsproducent Smurfit Kappa heeft de grootste doos ter wereld geproduceerd. De doos heeft een afmeting van 40 meter bij 20 meter bij 4 meter.

Hiermee verbreekt de golfkarton producent uit Helmond het huidige record, dat op naam stond van de Amerikaanse York Fairgrounds. Hun doos was 12,25 x 24,49 x 3,97 meter: vele malen kleiner dan wat er afgelopen week in Helmond geproduceerd werd. Het record wordt opgenomen in het World Guinness Records boek.

Karel van der Steen en Chico Aertsen, de bouwers van het kartonnen gevaarte, hebben samen ruim 40 uur aan het in elkaar zetten besteed. "De details waren nog het meeste werk", zegt Van der Steen tegen het Eindhovens Dagblad. "Maar het is gelukt."

Smurfit Kappa is gespecialiseerd is grote formaten: het standaard assortiment kent onder andere de varianten XXL (formaat groter dan 3 m2) en Heavy Duty (gewicht groter dan één kilo per m2). Voorlopig blijft de enorme doos in de fabriek staan, daarna wordt hij afgebroken en gerecycled.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren